Opskriften er min mors, som har den fra hendes veninde.
Det er en kage som er let at bage, smager himmelsk og den blev ofte serveret i mit barndomshjem. Denne kage smager af meget mere og meget bedre end de tørre, næsten uspiselige Mazarinkager fra supermarkedet.
Prøv den og bliv glædelig overrasket!
Formene er købt i Netto og jeg er stadig ikke helt tilfredse med dem. De bliver så fedtet og pappet mister lidt af farven.
Du kan se nogle andre kager jeg har bagt, i forme magen til i indlægget her.
OPSKRIFT:
200 gr. margarine
250 gr. sukker
2 æg
6 spsk. vand
1½ spsk. mandelessens
180 gr. mel
1 tsk. bagepulver
Mørk chokolade til glasur eller chokoladeknapper
Bages i ovnen ved 170 grader i 45 min.
I cupcake-varianten (på billedet) bruger jeg chokoladeknapper. Hvis jeg bager i en springform vil jeg pynte kagen med mørk chokolade (evt. pålægschokolade fra Galle & Jessen), som ligges på lige efter den er taget ud af ovnen, så det kan smelte.....hmm, mums!
Mmmh, mazarin :)
SvarSletDe mangler bare noget frosting :)
--> Natascha, har også tænkt på at prøve at lave en kraftig mørk chokolade frosting til disse kager, men synes faktisk ikke de behøver frosting nu hvor der er mørk chokolade-knapper i. Men laver ofte mazarinkagen som en rund formkage (som vi måske bedst kender den) og lader pålægschokolade smelte ovenpå, så der er lidt pynt på toppen :0)
Sletøv hvor ærgeligt at dine forme ikke holder til en lækker kage. jeg har også købt formene, og jeg er ovenud tilfreds med dem, jeg synes de holder vildt godt -se selv her ...
SvarSlethttp://annaelskerblomster.blogspot.dk/2012/05/de-fineste-cupcakes.html
-men jeg tænker det måske fordi du bruger for meget fedtstof i dem?
--> Anna, jeg har selv tænkt tanken mht fedtstoffet, men der burde jo ikke være mere fedtstof i mine kager end andres...måske vi skulle prøve at eksperimentere; du laver mazarinkagen af min opskrift i dine netto-forme og så se vi.... :0)
Slethaha.. ja det er lige før :D men jeg kunne ikke forestille mig andet end det er mængden af fedtstof der gør det..
Slet