mandag den 27. maj 2013

Trekornsflutes

Min version af hjemmebagte flutes er;

Trekornsflutes (3-4 stk)
25 gr. gær
4 dl. vand
2 spsk.solsikkekerne 
3 spsk. hørfrø
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie 
1½ tsk. salt
100 gr. hvedemel
300 gr. sigtemel (eller hvedeklid/havregryn)
Æggehvider til pensling

Dejen røres sammen.
Ælt dejen og lad den hæve tildækket et lunt sted, til dobbelt størrelse.
Ælt herefter dejen igennem og del den i 3-4 lige store dele, der trilles i bagepladens længde og lægges på plade med bagepapir.
Efterhæver tildækket et lunt sted, til dobbeltstørrelse.
Pensles med æggehviderne og drysses med sesamfrø og/eller citronpeber.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.
Afkøles på rist.
Kodeordet ved disse flutes er at lade den hæve, - det sikre et let og luftigt flute.
Hvis du er til kommen kan disse også tilføjes, men det er ikke noget vi er tilhængere af herhjemme, -alternativet er solsikkekerner (eller måske andre frø/kerner?!)

2 kommentarer: