lørdag den 24. august 2013

Chokoladekage med squash

Fik tid til at bage lidt her i eftermiddags, og det er lige min cup of tea; doven, dejlig lørdag med ingen planer. - Hvad er mere nærliggende end at gå i køkkenet!
Squash er for mig en lidt overset grøntsag, og jeg prøver at blive bedre til at bruge den. Hen over sommeren er prisen i bund for en squash og da jeg så at man også kan bruge den i bagværk måtte jeg prøve!
 - Eksperimenterer du også med grøntsager i bagværk, - foruden de kendte gulerods-, banan-, og bærkager?

Her er opskriften, som jeg ikke husker ophavskvinden til (råb op hvis du har et link!):

2 dl. rørsukker
230 gr. blødt smør
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
6½ dl. mel
1 tsk. natron
3/4 dl. kakao
1½ dl. creme fraiche
5 dl. fintrevet squash
100 gr. mørk chokolade (groft revet)
2½ dl. valnødder (alternativet er hasselnødder)
½ tsk. salt

Pisk smør og rørsukker længe, så sukkeret er opløst.
Pisk derefter æg og vanilje i.
Bland mel, natron, salt og kakao i og kom det sammen med creme fraichen
Pisk ved lav hastighed til dejen er godt blandet.
Hak nødder og chokolade og kom det i den lidt tykke dej.
Vend squash i og kom dejen i en form eller i en bradepande (beklædt med bagepapir).
Bages ved 160 grader i varmluft ovn ca 40 min.

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke så god til at eksperimentere i køkkenet, så det eneste jeg fx har brugt squash i er squashkage og nogle forskellige typer boller :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Boller med squash lyder heller ikke værst Malene! - Jeg overvejer om det nye at eksperimentere med skal være spinat?Er ikke så god til at spise det, men det er jo så sundt og godt :)

      Slet