onsdag den 4. juni 2014

At byde på en byggegrund

Jeg har aldrig rigtig fået fortalt her på bloggen om vores projekt anno 2014. Ham den dejlige og jeg er gået i gang med at skulle bygge vores eget hus, - eller det er lodret løgn for vi skal (kan) absolut ikke bygge et hus men det har vi fundet folk der kan.
Vi har udarbejdet plantegningen, valgt de fleste elementer og set på et utal af forskellige klinker, døre, vinduer og mursten og det eneste vi mangler nu er; en byggegrund.
Vi har fundet byggegrundens beliggenhed, men den kommer først til salg i løbet af sommeren 2014 (-og det er jo NU!).
Vi er meget meget meget meget spændte på hvornår den kommer til salg, - det kan ske anytime soon nu -  og vi kan næsten ikke holde tanken ud, om at vi byder for lidt, for meget eller slet ikke får grunden..

Vi har i lidt over 2 år søgt efter et egnet, sundt hus hvor vi kunne se os selv få børn, skabe et familieliv og blive gamle.
 Faktisk bød vi på et hus (parcelhus fra 70'erne) sidste sommer lige op til vores bryllup, men blev konstant overbudt af en anden familie og valgte til sidst at trække os, da det løb over vores budget.
  - Heldigvis fik vi ikke dette hus og nu kan jeg slet ikke forestille mig noget andet, eller bedre, end et ny bygget hus hvor vi ikke skal bekymre os om, om væggene evt. kan væltes, om haven kan lægges om eller om vi mon nogensinde får råd til at skifte både entré, badeværelse og køkken.
For tiden krydser jeg fingre og indimellem skriver jeg også under på entreprisekontrakt, snakker om vedligeholdesfrie gavle og alt mulig andet "bawl" som aldrig førhen har interesseret mig..
Men guuud hvor er det spændende og jeg har lyst til at dele vores store projekt her på bloggen også.
Er du sød at hjælpe mig med at krydse fingre for at vi får vores drømmegrund nr. 1!
 - Er du også selv ny bygger tager jeg gerne imod gode råd!

5 kommentarer:

 1. Jamen, så krydser jeg da fingre for at grunden snart kommer til salg og bliver jeres :o) Held og lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Camilla :) Er I egentlig selv nybyggere?

   // Rikke//
   CUPCAKE-STYLISTEN

   Slet
  2. Nej, vi købte et 40 år gammelt hus, som nærmest ikke skulle gøres noget ved. Jo, vi skal have nyt køkken en dag, men ikke indenfor de næste 10 år. Jeg kan sagtens se det spændende i at bygge selv, men med 2 små børn er jeg lykkelig for, at vi ikke står midt i husbygning ;o)

   Slet
 2. Tillykke med jeres forhåbentligt køb af grunden og starten på det nye hus. :-)

  Vi byggede hus for et par år siden og mit råd nr 1, er at være synlig for håndværkerne. Ikke nødvendigvis overvågning og projektledelse, men bare det at I snakker med dem jævnligt og at de ser jer, gør at de gør deres arbejde lidt bedre.
  Vi har nemlig ikke nær så meget bøvl med vores hus, som naboerne, selvom det var de samme der byggede husene samtidig. Vi kom næsten hver dag og snakkede og hyggede med håndværkerne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak fordi du tog dig tiden til at svare laila, det betyder en del for mig :)
   Og jeg skriver mig dit gode råd bag øret og har allerede nu i tankerne at komme med kage og snoller til de (forhåbentlig-) glade håndværkere.......

   God pinse!
   // Rikke //

   Slet