søndag den 18. marts 2012

Søndags-brunch

Køkkenet ligner nu sig selv igen, smilet er stadig på læben og hygge-trætheden melder sig i kroppen. Det er søndag aften og dagen har budt på en hyggelig hjemmelavet brunch med ham den glades gudmor.
Et forsinket fødselsdagsbesøg var hun indbudt til, med bl.a. hjemmelavede rundstykker, gave og visning af billeder fra efterårets store jordomrejse.
Hans gudmor er fransk så derfor serverede vi "French Toast", som vækkede mange minder fra hendes barndom i Sydfrankrig.


Opskriften på rundstykker er fra Frøken Jensens Kogebog (8-10 stk):

  • 10 gr. smør
  • 3/4 dl. kogende vand
  • 3/4 dl. sødmælk
  • 3/4 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 10 gr. gær
  • 250 gr. hvedemel
  • Blå eller hvide birkes ( + vand til pensling)
Kom smør i skålen og hæld det kogende vand over, rør til smørret er smeltet.
Tilsæt mælk, salt og sukker, rør grundigt sammen og tilsæt gæren.
Tilsæt 2/3 del af melet, lidt af gangen. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter.
Tilsæt resten af melet efter behov.
Skrab dejen ud på bordet, ælt grundigt.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt str. (ca 2-3 timer).
Slå dejen ned...Form den til en tyk pølse og del den i ca. 10 stykker.
Fugt de ovale boller med vand, vend dem i birkes.
Lægges på en bageplade og dækkes til og lad dem efterhæve til dobbeltstørrelse.
Tænd ovnen på 225 grader og sæt bollerne i midterste rille. 
Bages i 15-18 min.

4 kommentarer:

  1. Mmm, lækker søndagsmad :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var lækkert på sådan en gråvejrssøndag ;0)

      Slet
  2. Meget meget lækkert. Tror jeg skal kaste mig ud i de rundstykker en dag.
    Kh Vibeke

    SvarSlet