søndag den 9. februar 2014

Hvordan ser du ud?

Kender du dette; du ser på en tilfældig fremmed person og tjekker vedkommende ud. Det går op for dig at du synes personen ville have et flotte ansigt ved at fjerne pandehåret. Eller ved ikke at klæde sig i en for stor kjole, som får hende til at se meget lavere ud. Eller at hårfarven slet ikke passer til kuløren i ansigtet.
Det gik op for mig at jeg nogle gange, - kun nogle gange,- tænker sådan når jeg møder et menneske jeg ikke kender.
 - Tænk sig hvis man gik hen og sagde det på en pæn, positiv og konstruktiv måde, hvordan ville vedkommende reagere?
Ville hun blive sur og skælde ud? Blive ked af det og give én en lusssing? Eller ville hun omfavne én og sige "Tak for din hjælp!", ligesom når de to sprudlende engelske ladies fra Trinny & Susannah på Kanal4 hjælper folk til et bedre udseende.

På grund af ovennævnte tanker kom jeg også til at vende blikket indad. Har du selv prøvet det?
Hvordan ser folk mon på mig? - Ét er hvordan jeg selv går og har det med min krop, hvordan jeg bærer min højde (eller rettere; mangel på samme!) og hvordan jeg selv klæder mig og tror, det jeg har på min krop, klæder mig.
Ville det ikk nogle dage og i nogle situationer være sjovt at kunne høre hvad folk tænker om en? - Ikke en hel dag og ikke alles tanker; tænk hvis man kunne høre chefens tanker om én, ens mors tanker om én? - Urgh, sikke noget rod måske. Jeg kommer til at tænke på filmen What women wants med Mel Gibson hvor han pludselig har fået den evne at han kan høre hvad kvinder tænker....what a scenario!
Men hvad ville der ske ved lidt konstruktiv kritik når det gælder ens udseende? Vi spørger altid de nærmeste omkring os, så som ens mand, søster eller veninder om det nu kan passe at de bukser også sidder godt, om man nu også ser smart ud i den farve osv., men er de egentlige de helt rigtige til at svare?
 - De svarer jo måske lidt efter hvad man gerne vil høre eller de pakker svaret så godt ind, at man ikke kan tyde det og køber tøjet alligevel.
Jeg shopper oftest selv, for jeg synes jeg er nok selvkritisk og har en idé om hvad der klæder mig. Det sker ret ofte at jeg køber tøjet, men returnere det lige så hurtig igen. Jeg lider dog ingen nød, nej nej! Mit klædeskab har både det ene og det andet, men faktisk gad jeg godt nogle gange, - kun nogle gange - at have en fremmed til at kigge på mig og sige "Det' en ommer!"....Tænk hvis man havde modet......

2 kommentarer:

 1. Tak For opsangen og du har helt ret, man burde jo svare :) når jeg ikke svarer, så er det fordi jeg ikke har noget oprigtig godt og konstruktivt kritik, da jeg elsker din bunke med tøj - den minder meget om min egen :) personligt tror jeg ikke jeg ville sige noget til en fremmed, mest af alt, fordi jeg nok ville blive ked af det omvendt og tænke "har hele verden det sådan?", omvendt taler vi meget om alting i vennegruppen også de svære :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise.
   Tak for svaret, og komplimenten ;)
   Jeg tror heller aldrig personligt jeg ville gå hen og sige noget til en fremmed, men tanken var meget sjov at "lege" lidt med!
   - Jeg tror, når det kommer til mit tøjvalg, at jeg er meget gennemsnitlig...selvom jeg ville ønske at jeg havde nogle dyrere mærker i skabet, såsom SecondDay, MBM og nogle gange Ganni..men; jeg vælger jo selv, og jeg vil hellere bruge mine penge på oplevelser, boligting og masser, masser af tøj istedet for lidt...

   Men tak fordi du tog imod min "opsang" og fordi du læser med :)
   Rikke

   Slet