mandag den 25. februar 2013

Choko-spiral småkager

Bemærk opskrift er på ca. 200 stk.
1 kg. hvedemel
375 g. flormelis
750 g. koldt smør
2 æg
(2 tsk. kakaopulver til senere!)

Alle ingredienser kommes i et stort fad og æltes sammen til en ensartet dej (tålmodighed er en dyd).
Del dejen i 2 lige store portioner. I en af portionerne ælter du 2 tsk. kakaopulver ind og bagefter rulles begge dej-portioner ud til lige store firkanter.
Pensl den ene firkant med æg og læg dej-firkanterne ovenpå hinanden.
Rul dejen sammen, som en roulade og lad den stå i køleskabet ca. 1 time.
Skær dejen ud i den ønskede tykkelse (bedst med cirka 3 mm småkage) og bag dem på en plade beklædt med bagepapir.
Ca. 5-7 minutter i ovnen, på 180 grader (varmluft!)

Jeg har desværre ikke nogle slutbilleder af disse kager, - kun rå dej - og det skyldes 2 ting: jeg halverede opskriften hvilket jo kan anbefales (hvem spiser 200 småkager?!), men jeg glemte pladen i ovnen, så de blev forkulede :-(
- Og dem som blev sprøde og gyldne blev straks spist af "bage-konen" eller af resten af husstanden....Ja ja, jeg var ikke hurtig nok med kameraet for én gangs skyld, beklager!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar