mandag den 8. oktober 2012

Pølsehorn

Jeg laver pølsehorn til at have med på studiet eller som en snack i weekenderne.
Jeg bruger ofte opskriften fra Amo's "Den store fødselsdags bagebog".

Basis bolledej (Amo): 
500 gr. hvedemel
75 gr. smør (gerne Lurpak)
50 gr. gær
1 æg
Ca. 2½ dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
 - og jeg tilføjer gerne lidt havregryn og skærer så lidt ned på hvedemelet. Det giver en luftigere dej uden at den bliver for klistret.

Miks alle ingredienserne sammen, begynd med at opløs gæren i væsken, tilsæt det smeltede afkølede smør osv.
Lad dejen hvile et par minutter (jeg giver den ca. 20 min.) og rul derefter en stor cirkel ud, som skæres i trekanter. Rul pølsen og trekanten, så den former et fint horn, - begynd i den bredeste del!
Lad dem hæve igen, denne gang i ca. 40 min.
Bages ved 220 gr. i ca 10 min.
Jeg pensler ofte med æg og strør med sesam- eller solsikkekerne.

6 kommentarer:

  1. Uhm! Tror jeg snart der skal bages herhjemme :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er sådan en lækker ting at have med på studiet f.eks ;0)

      Slet
  2. Uhm.. De ser lækre ud.

    Tak fordi du deler.

    Kan du ikke lige sende mig en mail med dit navn og adresse, så du kan få den fine Nisse Far... susirydahl@gmail.com

    Knus Susi

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg mener jeg sendte en mail til dig i fredags (aften). Men sender da lige én igen, Susi ;o)

      Slet
  3. Pølsehorn er skønne at have i fryseren til dagene det skal gå lidt stærkt med madpakken eller lysten bare er til det :) Mhhhh - har selv lige bagt lidt her til aften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Pølsehorn på en mandag er godt ;0)

      Slet