tirsdag den 5. februar 2013

"Rocky Ricky Cupcakes"

Ja, altså måske jeg skal begynde med at forklare navnet på disse skønne cupcakes. Jeg har fulgt en opskrift på Rocky Road-Cupcakes, men noget gik galt med skumfiduserne i dejen, da de bagte i ovnen (de blev brune og brændt), og jeg har ikke brugt pekannødder som der står i opskriften...Derfor er det ikke de oprindelige, amerikanske Rocky Road, men en freestyle, - heraf navnet; Ricky er et alternativ til mit rigtige navn (som en amerikaner ville udtale det)!
Men her kommer min fortolkning af opskriften:

175 gr. smør
200 gr. mørk chokolade
4 æg
2 dl. sukker
1½ dl. hvedemel
1 dl. kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
50 gr. hakkede valnødder (du kan bruge halve pekannødder)
(1 dl. mini marshmallows*)

Smelt smørret i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen i små stykker. Rør blandingen glat, tag gryden af varmen og lad det afkøle.
Pisk æg, sukker og tilsæt chokolade/smørblandingen
Bland dernæst mel, kakao, bagepulver og salt og rør det i.
Hak nødderne fint og vend dem i dejen.
Fordel dejen i papirsforme (* strø herefter marshmallows over dejen) og bag kagerne ved 175 grader i 12-15 minutter.

Topping:
Pisk flødeskum (evt. med lidt lakridspulver) og vend små afklippede marsmallows i.
Pynt med krymmel efter fantasi!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var temmelig meget mums Gitte ;)

      Slet
  2. Nej, hvor ser de gode ud. De skal vidst prøves! Synes nemlig mine nogle gange blive lidt kedelige med den almindelige flødeost topping.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er heller ikk helt fan af flødeost-toppingen, så prøver mig frem med nogle alternativer.

      Slet
  3. uhmm de ser rigtig gode ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Du må igang med at bage, kære Anna, for de er nemlig ret "Uhmm!" i smagen :)

      Slet