lørdag den 21. december 2013

Kokos julesmåkager

Det er min favorit småkage at lave. De er nemme, de smager godt og holder sig friske i smagen samt sprøde.
Jeg bager hvert år en portion som ham den charmerende kan tage med til sin familie i juledagene og de bliver alle og én spist, - og i år er ingen undtagelse!
De er nok ikke de kønneste kager, men de smager godt og man behøver jo ikke skære kagen i skæve stykker som jeg gør, men måske bruge en udstikker eller lave små kringler?
Hvis du selv har lyst til at bage en portion til juleaften  kommer her opskriften:


Ca. 25-30 småkager:
125 gr. hvedemel
Under ½ tsk. hjortetaksalt
125 gr. smør
65 gr. kokosmel
65 gr. sukker
Revet skal af en økologisk citron eller appelsin

Bland alle ingredienser sammen til en dej (brug evt røremaskine og til slut æltes det i hånden til en fast kugle).
Rul dejen i 3 lange flade stænger ca 5 cm. brede og knap ½ cm. tyk. 
Læg dem på en bageplade m. papir og bag dem lysebrune (ca. 10 minutter), ved 200 grader.  
Skær dem i skrå "snitter", kom dem på en rist og lad dem blive kolde. 

Når de er helt afkølet pyntes de med glasur lavet af vand og flormelis og drysses med krymmel, perlesukker eller ingenting.

4 kommentarer:

  1. Ser lækre ud :) Glædelig jul :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bianca. De ser lækre ud, - og smager ligeså ;)

      Glædelig jul til dig og din lille familie.
      Tak for din kommentar!
      // Rikke //

      Slet
  2. De er virkelig søde og fine med hjertepynt :-)
    Glædelig jul.
    Mvh Sofie

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Sofie. Hjerte-pynten er fra en blandet "dåse" fra Dr. Oetker.

      Rigtig glædelig jul til dig også, - tak fordi du lagde en kommentar :)

      // Rikke //

      Slet